Kavion mittausohjeet

Tällä sivulla opastetaan sinua mittaamaan hevosesi kaviot niin, että löydät mittojen mukaan sopivat bootsit verkkokaupasta. Verkkokaupassa on jokaisen bootsin kohdalla mittataulukko, tai linkki valmistajan sivujen mittataulukkoon. 

Jos tarvitset apua:

Jos haluat bootsisovituksen tallillesi, katso vuolijat/jälleenmyyjät-sivulta kuka jälleenmyyjistämme on lähinnä sinua. Huomioithan, että jokaisella jälleenmyyjällä on oma veloituksensa. Vainikan aitta veloittaa palvelusta matkakulut ja sovituksen. Katso lisätietoja näiltä sivuilta kohdasta Hinnasto.

Jos alueellasi ei ole jälleenmyyjää, Satu auttaa myös sähköpostitse mittauksessa ja sovituksessa. Lähetä kuvat sähköpostiin alla olevan ohjeen mukaisesti, niin katsotaan teille sopiva vaihtoehto. Luethan ohjeet tarkkaan ensin. Tutustu kuitenkin ensin myös Bootsivalinta-sivuun.

Huomioitavaa!!

Kun lähetät meille kaviokuvia mittoja varten, kavioiden tulee olla huolellisesti puhdistettuja, kaikki lika ja hiekka yms pois kaviokoukulla, harjalla ja tarvittaessa vielä vedellä. Kavion pohjan (anturan) tulee olla siis täysin puhdas liasta.

Kun teet bootsioston verkkokaupasta, ja pyydät sähköpostikonsultaatiota, olet aina vastuussa itse bootsien lopullisesta koosta. Kuvien kautta neuvonta on aina suuntaa antava.

Ohjeet mittaukseen

  • Pidäthän huolen siitä, että mittanauhan 0-piste on aina tarkkaan siinä pisteessä, mistä mittaus aloitetaan. Muutaman millin heitto merkitsee paljon.

Pituusmitta: Aseta 0-piste varpaan kärjelle ja vedä mittanauha säteen päältä päkiäisten yli. Mitta otetaan kantakulmasta kantakulmaan vedetystä viivasta. Päkiäisiä ei mitata mukaan.

Leveysmitta: aseta 0-piste kavion leveimpään kohtaan, noin kavion neljännekseen, ja vedä mittanauha kavion yli leveyssuunnassa.

Pituusmitta katsotaan Buttress line-kohdasta, eli kantakulmasta kantakulmaan vedetty viiva ja siitä suoraan varpaalle. Se on kavion pituus. Päkiäisiä ei mitata mukaan.

Kuvassa kavio ennen vuolua, mutta tarkoituksena näyttää, miten puhdas kavion tulee olla, että voimme konsultoida mittauksissa.

Kuvassa etualalla vuolematon kavio ja takana vuoltu viimeistelemätön kavio. Sivukuvat auttaa hahmottamaan jalan asentoa, joten tällaisia kuvia olisi hyvä myös saada sähköpostiin. Mielellään vuolluista kavioista.